Til dig der er forælder

Badmintonforælder

I enhver sport og dermed også badminton, er det super vigtigt, at dit barn som spiller har din fulde opbakning. Både i og uden for hallen. Derfor har DGI udarbejdet denne folder, der gerne skulle kunne hjælpe dig i gang

LSI Badminton er en forening, og derfor er klubben drevet af frivillige kræfter. Uden disse ville der ikke være noget badminton. Derfor forventes det, at du som forælder tager del i de opgaver, der er forbundet med driften af en sådan badmintonklub. Det kan være alt fra at tage en holdledertjans til at hjælpe til med planlægningen af et klubarrangement. Det vil gøre klubben så meget bedre for dit barn. Derudover er det også vigtigt, at du som forælder sætter dig ind i badmintonsportens regler og normer for at kunne hjælpe og vejlede dit barn. 

En anden vigtig pointe er, at badminton gælder om at have det sjovt. Når dit barn har været til træning eller turnering er det vigtigste spørgsmål ikke ‘Vandt du?’, men derimod ‘Har du haft det sjovt?’ eller ‘spillede du godt?’. Spillerne bliver så meget bedre af at fokusere på deres eget spil og egen glæde, end af at koncentrere sig om at vinde. 


Udstyr

I vores klub kræver det kun indendørs sko og sportstøj, så er dit barn klar til at spille. Dit barn kan låne en ketcher i klubben, indtil I finder ud af om badminton er noget, og dit barn får sin egen ketcher.

Når du skal ud at købe ketcher til din barn, anbefaler vi at købe en, der er hovedlet eller jævnt vægtfordelt, og den må meget gerne være fleksibel. Det giver spillerne de bedste forudsætninger for at opnå en god teknik, og få den hjælp der skal til, for at kunne udføre øvelserne.

Du kan købe ketchere i vores klubshop, som du med fordel kan købe til en god pris - og de er godkendt af trænerne.

Vi anbefaler, at dit barn får nogle ’rigtige’ badmintonsko. Dette mindsker risikoen for, at dit barn får skader, og dit barn vil opleve en større succes i deres benarbejde. 

Både FZ Forza, Yonex, Victor, Li-ning og særligt Asics har lavet nogle glimrende badmintonsko, og deres middel-modeller koster typisk omkring 500 kr., det er penge godt givet ud.


Oprykninger

I udgangspunktet sker oprykning ved sæsonstart.

Andre oprykninger er noget trænerne håndterer. Vores trænere er altid opmærksomme på spillernes talent samt trivsel, og de gør deres bedste for at finde det rette tidspunkt at rykke dit barn videre til næste hold. Bliver dit barn rykket for tidligt op på et sværere hold, vil dit barn ikke kunne følge med i træningen, og det kan være meget demotiverende for barnet.

Som forælder er du altid velkommen til at henvende dig til træneren, hvis du oplever, at dit barn ikke trives på træningen. Dialogen er vigtig, og vores trænere vil altid søge at finde den bedste løsning for dit barn. 


Individuelle Turneringer

Vi anbefaler, at dit barn som udgangspunkt først begynder at spille turneringer efter at have spillet badminton i 2-3 måneder. Dette skyldes, at man gerne skal have styr på de helt grundlæggende teknikker og fået en smule kamptræning, inden man kaster sig ud i konkurrencer - for at sikre, at man får en god oplevelse.

Ved turneringer er det ofte jer som forældre der tæller point, så børnene kan koncentrere sig om at få en god kamp.

Af rækker findes X-rækken (Begynderrækken), D-rækken, C-rækken, B-rækken, A-rækken, M-rækken (Mesterrækken) og E-rækken (Eliterækken). Dit barn starter i D-rækken, og kan spille sig opad igennem rækkerne i takt med, at kampene vindes ved turneringerne. Vundne kampe kan give point, og afhængigt af hvor mange point man har, rykker man op. For at spille turneringer skal dit barn være oprettet hos www.badmintonpeople.dk. Det er samme sted dit barns point skrives ind efter kampene.


Holdkamp / Holdturnering

Vi går meget op i at vores spillere får mulighed for at spille holdkampe. Det er vigtigt for os, at spillerne kommer ud og spille med hinanden, da det er med til at opbygge gode relationer spillerne imellem, og det er her de får mulighed for at prøve deres teknik af.

Tilmelding til holdkamp sker ved sæsonstart og det er klubben der betaler tilmeldingsgebyret. Hvis der skal være et hold, er det en forudsætning, at der er en forælder der gerne vil være holdleder for holdet. Som ny holdleder hjælper klubben med vejledning og opstart. Uden jeres hjælp til holdkampene, er der ingen holdkampe for jeres børn.

Klubben har hold i mange forskellige rækker. Det ændres fra år til år, både antal og hvilke rækker der stilles hold i. Du kan læse meget mere om rækkerne og opbygning af holdkamp på DGI’s hjemmeside.

Det hænder stadigt oftere, at barnets glæde ved badminton smitter af på forældrene. Og skulle du blive ramt af badmintonfeberen, så er du meget velkommen til at komme og spille med andre voksne enten ved fællesspillet om mandagen eller træningen om onsdagen. Læs mere under ”holdoversigt” på vores hjemmeside.


Kontakt 

Hvis du sidder tilbage med yderligere spørgsmål, så tøv ikke med at kontakte en træner via ungdom@lsibadminton.dk eller en repræsentant for klubben. Vi vil meget gerne hjælpe. Du kan altid skrive til medlem@lsibadminton.dk, så bliver mailen modtaget i vores bestyrelse.