Til dig der er forælder

Badmintonforælder

I enhver sport og dermed også badminton er det super vigtigt, at man som spiller har sine forældres fulde opbakning. Både i og uden for hallen. Derfor har DGI udarbejdet denne folder, der gerne skulle kunne hjælpe dig i gang. http://e-pages.dk/dgi/1211/html5/

LSI Badminton er en forening, og derfor er klubben drevet af frivillige kræfter. Uden disse ville der ikke være noget badminton for jeres børn. Derfor forventes det, at man som forælder tager del i de opgaver, der er forbundet med driften af en sådan badmintonklub. Det kan være alt fra at tage en holdledertjans til at hjælpe til med planlægningen af et klubarrangement. Det vil gøre klubben så meget bedre for dit barn. Derudover er det også vigtigt, at du som forælder sætter dig ind i badmintonsportens regler og normer for at kunne hjælpe og vejlede dit barn.

 

En anden vigtig pointe er, at badminton gælder om at have det sjovt. Når en spiller har været til træning eller turnering er det vigtigste spørgsmål ikke ‘Vandt du?’ men derimod ‘Har du haft det sjovt?’ eller ‘spillede du godt?’. Spillerne bliver så meget bedre af at fokusere på deres eget spil og egen glæde end af at koncentrere sig om at vinde.

 

Udstyr

Vil man spille badminton kræves i vores klub kun indendørs sko og sportstøj at have på. Ketchere kan lånes i klubben, indtil man erhverver sin egen - og det er nogle udmærkede ketchere.

Når man en dag selv skal ud at købe en ketcher anbefaler vi at købe en, der er hovedlet eller jævnt vægtfordelt, og den må meget gerne være fleksibel. Det giver spillerne de bedste forudsætninger for at opnå en god teknik og få den hjælp der skal til for at kunne udføre øvelserne. Vi vil snart få nogle ketchere i vores klubshop, som man med fordel kan købe direkte derfra til en god pris - og de er godkendt af trænerne.

Mht. sko anbefaler vi, at man køber sig nogle ’rigtige’ badmintonsko. Både FZ Forza, Yonex, Victor, Li-ning og særligt Asics har lavet nogle glimrende badmintonsko, og deres middel-modeller koster typisk omkring 500 kr, men de penge er godt givet ud. Ved at købe ordentligt fodtøj undgår dit barn nemlig at få skader, og de vil opleve en større succes i deres benarbejde.

 

HJÆLP! Mit barn vil spille mere badminton

I LSIBadminton er vi så velsignede også at have hallen til rådighed lørdag formiddag. Her har man mulighed for at tage far, mor, onkel, mormor eller storesøster under armen og tage ned i hallen for at spille noget fjer. Det koster 35 kr. Pr. Gang, men kommer man fra kl 10-11 vil der være en træner på, som er klar til at hjælpe jer i gang med nogle øvelser og lege. Man kan også spille selv fra kl 11-13. Derudover kan de også bruge deres tid på IPad’en fornuftigt ved at se nogle badminton-videoer på Youtube. Der findes timer og atter timer at materiale, som de kan give sig i kast med - og netop videoer af professionelle, der gør deres bedste kan fremme spillernes motivation og spillelyst. Desuden kan det give dem inspiration til elementer af badmintonspillet, som de godt selv kunne tænke sig at blive bedre i.

Oprykninger til andre træninger er noget trænerne og trænerne alene står for. De er altid opmærksomme på spillernes talent samt trivsel, og de gør deres bedste for at finde det rette tidspunkt at rykke jeres børn op. Bliver de rykket for tidligt op, vil de ikke kunne følge med i træningen, og det kan opleves som meget demotiverende for spillerne. Dog skal det siges, at man som forældre selvfølgelig altid er velkommen til at henvende sig, hvis man oplever at ens barn ikke trives på træningen. I så fald vil der selvfølgelig blive taget hånd om det, og trænerne vil finde den bedste løsning.

 

Individuelle Turneringer

Vi anbefaler, at man som udgangspunkt først begynder at spille begynderturneringer efter at have spillet badminton i 2-3 måneder. Dette skyldes, at man gerne skal have styr på de helt grundlæggende teknikker og fået en smule kamptræning, inden man kaster sig ud i konkurrencer - for at sikre, at man får en god oplevelse.

Af rækker findes X-rækken (Begynderrækken), D-rækken, C-rækken, B-rækken, A-rækken, M-rækken (Mesterrækken) og E-rækken (Eliterækken). Man starter i D-rækken, og herfra kan man kæmpe sig opad igennem rækkerne i takt med, at man spiller sig godt igennem turneringerne. Så vil man nemlig få ‘point’ i sin række, og der skal et vist antal point til for at rykke op i den næste række. Det nærmere point-system kan findes på Badminton Danmarks hjemmeside.

 

Holdkamp / Holdturnering

Hos LSIBadminton går vi meget op i vores holdkampshold. Det er vigtigt for os, at spillerne kommer ud at spille med hinanden, da det ofte er med til at opbygge nogle gode relationer spillerne imellem, og det er her de får mulighed for at prøve deres teknik af. Vi vil forsøge til næste sæson at tilmelde et par begynderhold, men typisk vil man først begynde at spille holdkamp, når man bliver rykket op til den øvede træning. Dog er tilmelding til holdkamp noget, der foregår omkring sæsonstart, så det er ikke sikkert, at der kan findes en plads på et hold til spillerne, hvis de bliver rykket op hen mod slutningen af sæsonen. Der opfordres her på det kraftigste til, at man tager del i arbejdet om at få sammensat og fundet holdledere til hold. Uden dette stykke fodarbejde bliver der nemlig ingen holdkampe til hverken dit eller andres børn.

Klubben har hold i rækkerne U13D, U13C, U15DX, U15D, U15C, U15B samt tre motionisthold og to seniorhold. Man kan læse meget mere om rækkerne og opbygning af holdkamp på DGI’s hjemmeside. https://www.dgi.dk/badminton/arrangementer/201817105000

 Det hænder stadigt oftere, at det at spille med sit barn kan give blod på tanden til selv at prøve kræfter med sporten. Skulle dette være tilfældet, så tjek endelig M-træningen ud, om det kunne kunne være noget for dig.

Kontakt 

Hvis man skulle sidde tilbage med yderligere spørgsmål, så tøv ikke med at kontakte en træner eller en repræsentant for klubben. Vi vil meget gerne hjælpe.